Schoolpleinen vergroenen op Duurzame Dinsdag

Schoolpleinen vergroenen op Duurzame Dinsdag

Het is vandaag Duurzame Dinsdag, een mooi moment voor de lancering van het nieuwe scholenprogramma Trees for Schools. Binnen dit programma van Stichting Trees for All maken mbo-studenten onder leiding van experts een plan voor de vergroening van hun schoolterrein.

Trees for Schools wil meer mbo-studenten betrekken bij het klimaatdebat en hen bewustmaken van het belang van bomen. “Bomen spelen een belangrijke rol bij het tegengaan van klimaatverandering”, vertelt Simone Groenendijk, directeur van Trees for All. “Ook dragen ze bij aan meer biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Het is dus noodzakelijk dat we zoveel mogelijk jongeren bewust maken van het belang van bomen. Zij zijn immers de bosbeschermers van de toekomst.”

In het programma krijgen mbo-studenten eerst een klimaatles waarin ze meer leren over klimaatverandering en de rol van bomen daarbij. Deze les wordt verzorgd door hun generatiegenoten van de Jonge Klimaatbeweging.

Effect klimaatlessen

Na afloop van de klimaatles kunnen enthousiaste studenten zich aanmelden voor een projectteam. Een groep studenten maakt een plan om het schoolterrein te vergroenen met de aanplant van bomen en struiken en voert dit ook uit. Daarbij krijgen zij ondersteuning van experts, zoals landschapsarchitect Marieke de Keijzer, groenaannemers van Donker Groep en Trees for All zelf.

De eerste drie mbo-scholen gaan dit schooljaar van start. Simone Groenendijk: “We willen de deelnemende scholen zoveel mogelijk ontzorgen en het programma goed afstemmen op hun behoeften en mogelijkheden. Daarom beginnen we met een pilot. Hierbij zijn ook wetenschappers van de Universiteit Utrecht betrokken om het effect van de klimaatlessen te meten.”

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven