.

Duurzame & Gezonde Scholen Congres 2022

“Wat staat ten dienste van het lerend kind en wat is daar voor nodig?” Die vraag werd tijdens de eerste editie van het Duurzame & Gezonde Scholen Congres in 2021 gesteld. In de tweede editie, die op 9 november 2022 plaatsvond, stond de zoektocht naar het antwoord op deze vraag in elke sessie centraal. Met ruim tweehonderd deelnemers kwamen interessante inzichten en concrete handvatten aan het licht. De belangrijkste consensus: door het organisatieproces samen op te pakken is er veel meer mogelijk dan voorheen werd gedacht. 

De plenaire opening werd ingeleid door dagvoorzitter Marco van Zandwijk van Kenniscentrum Ruimte-OK. Toen hij elf jaar geleden vader werd van een dochter had hij de hoop dat de onderwijshuisvesting in Nederland op orde zou zijn voordat ze naar school zou gaan. “Ze is nu elf, helaas is het nog niet gelukt”, zei hij tijdens het congres. “Daarom hoop ik dat we vandaag stappen gaan zetten met de duizenden jaren aan ervaring en expertise die hier bij elkaar zit.” Het podium was vervolgens aan Anko van Hoepen, bestuursvoorzitter van SPO Utrecht, een organisatie met bijna veertig scholen onder zich in de stad Utrecht. Zijn boodschap: “Samenwerken zonder pijn is vrijblijvende samenwerking.” 

Het Duurzame & Gezonde Scholen Congres 2022 sloot af met een bruisend rondetafelgesprek over de organisatorische kant van zaken. Aan tafel zaten Rob van der Westen (SPO Utrecht), Frank van Vilsteren (Anculus), Wilma Kempinga (Stichting Mevrouw Meijer) en Philippe Monserez (AG Real Estate), met Marco van Zandwijk (Ruimte-OK) als gespreksvoorzitter. Ook was er voldoende ruimte voor inbreng vanuit het publiek.

Bekijk de foto's

.

.

Op naar volgend jaar

De focus van deze editie lag op de organisatorische kant van zaken omtrent scholenbouw. Succesvoorbeelden passeerden de revue, maar dit mag nog meer. Trots zijn op het resultaat en staan voor een succesvolle innovatie, zoals een groen schoolplein dat tegelijk dient als klimaatadaptieve maatregel. Het Duurzame & Gezonde Scholen Congres keert dan ook in 2023 terug. Houd de website in de gaten voor de aankondiging van de nieuwe datum.

Lees hier het hele dagverslag nog een keer terug!

.

.

Bekijk hier de presentaties

Presentatie Marco van Zandwijk 

Presentatie Anko van Hoepen

Presentatie Ruud Ronde & Thom Vermeulen 

Presentatie Luuk Houweling

Presentatie van Jelle Boonstra

Presentatie van Casper Meinders

.

.

Duurzame & Gezonde Scholen Congres foto's

Bekijk hier alle foto's foto's van het congres

TerugblikTerugblikTerugblikTerugblikTerugblikTerugblik

Foto's: Martin Hols.

.

 

Terug naar boven